SELENIUM 300µg - СЕЛЕН -50ml ДОЗИ В ОПАКОВКА 31


  • Производител:
    МАРКА VEGAFARMA
  • SKU:
    560 0493 230127
  • Наличност:
    В наличност

  • 47.30лв.

Селен 300µg липозомна хранителна добавка


ОСНОВНИ ПОКАЗАНИЯ: Като антиоксидант При дефицит на селен (автоимунен тиреоидит). При хипертония. При съдови заболявания (особено инсулт). При дислипидемия (особено хиперхолестеролемия). При прееклампсия.
ДРУГИ ПОКАЗАНИЯ: При предотвратяване на неблагоприятните ефекти на статините. Подкрепа за щитовидната жлеза. Атопичен дерматит, бронхиална астма. Астения (особено постинфекциозна) и укрепване на имунната система. Хранителна подкрепа (особено при онкологични заболявания).


Селен под формата на селенометионин, за който е известно, че се усвоява най-лесно от човешкото тяло. Селенометионинът е от съществено значение при различни биохимични реакции, особено като кофактор при редукцията на различни антиоксидантни ензими, като по този начин играе решаваща антиоксидантна роля.
Чрез бързо окисляване, той драстично намалява окислителните съединения и намалява активните кислородни форми (ROS и други свободни радикали, които причиняват увреждане на клетките), като същевременно подпомага образуването и рециклирането на глутатион.
Селенът помага за правилната функция на щитовидната жлеза, имунната система (което е от съществено значение за лимфоцитите, които предпазват от инфекция), както и че е полезен при регулирането и поддържането на здравословни нива на липидите (и холестерола) и защита на здравето на сърцето (помага за предотвратяване на атеросклероза и тромби).
Селенът е от съществено значение за нормалната функция и развитие на клетките, при превръщането на хормоните на щитовидната жлеза (Т4 в Т3) и неговите оптимални нива позволяват нормална клетъчна функция и диференциация, здравето на сърцето, съединителната тъкан, очите и чернодробна система. Добавката също има защитен ефект срещу нива на тежки метали като живак и кадмий.

Внимание/Важно: Хранителните добавки не трябва да се използват като заместители на балансираната диета. Дневната доза не трябва да се превишава. Не се препоръчва да приемате този продукт в случай на бременност или кърмене. Не се препоръчва в случай на свръхчувствителност или алергия към някой от компонентите на състава. Не се препоръчва при деца под 18 години. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитено от слънчева светлина. Съдържа подсладител. Натурален продукт подлежи на депозиране, разклатете добре преди употреба. След отваряне съхранявайте на студено (пр. 4гр.С) и консумирайте в рамките на 45 дни.

Липозомите са първата система за доставяне на вещества, която успешно се прилага в клиничната практика и тези затворени билипидни везикули са претърпели няколко технологични постижения през последните 55 години на съществуване.

Липозомите са сферични везикули, характеризиращи се с фосфолипиден двуслой с водниста вътрешна кухина. Структурно неговите компоненти са фосфолипиди или амфипатични молекули, вградени със стероли (като холестерол), за да повлияят на пропускливостта на мембраната.

Терапевтичното приложение, чрез липозоми променя профила на биоразпределение и подобрява терапевтичното действие на различни вещества.
Предимствата от използването на тази методология са разнообразни и включват:

    По-голяма ефикасност и терапевтичен / индекс на абсорбция.
    По-голяма стабилност, чрез капсулиране.
    Те са нетоксични, гъвкави, биосъвместими, напълно биоразградими и неимуногенни, независимо дали се прилагат от системно или несистемно.
    Намалява токсичността на капсулираните агенти.
    Намалява излагането на възможни вредни / токсични ефекти върху чувствителните тъкани.
    Избягват страничния ефект.
    Те са гъвкави със специфични свързващи вещества, което Ви позволява да постигнете конкретни цели.

Липозомите са най-често срещаните и най-добре изследвани наноносители за терапевтично доставяне.
Изпрати запитване за този продукт
НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ Вземайте 1.6ml = 40 капки на ден директно в устата, извън храненията. Дневна доза = 1,6ml = 40капки.
СЪСТАВКИ: Пречистена вода; стабилизатор: ксантанова гума; Овлажнител (глицерол); Емулгатори (фосфолипиди - фосфатидилсерин, глицерил моностеарат); антиоксидант: L-аскорбинова киселина и аскорбил палмитат; консервант: калиев сорбат и натриев бензоат; подсладител: екстракт от Стевия (0,01%)(гликозиди на стевиол); Селен (селенометионин).

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.