B12 VITAMIN - ВИТАМИН В12 1000mg - 60ml ДОЗИ В ОПАКОВКА 60


B12 ВИТАМИН 1000μg (1mg)

Липозомна Хранителна Добавка на Витамин B12 (хидроксикобаламин)

ОСНОВНИ ПОКАЗАНИЯ:  Дефицит на В12, Хиперхомоцистеинурия, Профилактика на дефекти на нервната тръба при бременност, Депресия, Остеопороза, Пагубна и / или Мегалобластна анемия, Неврологични нарушения. Синдром на Imerslund-Gräsbeck.
ДРУГИ ПОКАЗАНИЯ: Профилактика на сърдечно-съдови заболявания свързана с възрастта, Дегенерация на макулата, Онкологични заболявания, Когнитивно увреждане, Деменция, болест на Алцхаймер, Стареене, Екзема, Невропатия, Синдром на хронична умора, Алергии, Вегетарианство, при прием на Инхибитори на протонната помпа или метформин .
Хидроксокобаламинът, обикновено наричан Витамин В12, е основно хранително вещество (което не може да се синтезира от човешкото тяло) от решаващо значение за нормалното образуване на червените кръвни клетки и за здравето на нервните тъкани (важно е за запазването на миелиновите обвивки покриващи неврони и синтез на различни невротрансмитери). Той е съществен кофактор за метионин синтазата и играе важна роля в метаболизма на фолатите и синтеза на сукцинил-Co. Витамин В12 има най-голямата и сложна структура от всички витамини и е единственият, който съдържа метален йон (кобалт). Поради тази причина терминът кобаламин се използва по-правилно, когато се отнася до активната форма на този витамин, който в човешкото тяло е под формата на метилкобаламин и 5-деоксиаденозилкобаламин. Неговият дефицит обикновено се свързва с хронично възпаление на стомаха, което може да допринесе за пернициозна анемия, а дългосрочната липса на В12 може да причини мегалобластна анемия и неврологични разстройства. В12 е от съществено значение за метаболизма на хомоцистеин и тъй като високите нива на хомоцистеин в кръвта са рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания, неговото добавяне трябва да бъде правило при хиперхомоцистеинурия. Целостта на ДНК зависи от бионаличността на фолатите и В12, а ниски нива на този витамин се откриват при пациенти с повишен риск от рак на гърдата.
По време на бременност, добавките са полезни за намаляване на риска от дефекти на нервната тръба. Хроничната употреба на инхибитори на секрецията на стомашна киселина може да повлияе на усвояването на витамин В12 и трябва да се обмисли неговото добавяне. Нормалната функция на храносмилателната система, необходима за усвояването на В12, намалява с възрастта, особено след 60-годишна възраст, и тези индивиди са изложени на по-висок риск да развият промени, като повишен хомоцистеин, остеопороза и депресия, които са свързани с намаляване на нивата на В12.
Внимание/Важно: Хранителните добавки не трябва да се използват като заместители на балансираната диета. Дневната доза не трябва да се превишава. Не се препоръчва да приемате този продукт в случай на бременност или кърмене. Не се препоръчва в случай на свръхчувствителност или алергия към някой от компонентите на състава. Не се препоръчва при деца под 3 години. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитено от слънчева светлина. Съдържа подсладител. Прекалената консумация може да предизвика разхлабващ ефект. Може да съдържа части от соя и сусам. Натурален продукт подлежи на депозиране, разклатете добре преди употреба. След отваряне съхранявайте на студено (пр. 4гр.С) и консумирайте в рамките на 60 дни.

Липозомите са първата система за доставяне на вещества, която успешно се прилага в клиничната практика и тези затворени билипидни везикули са претърпели няколко технологични постижения през последните 55 години на съществуване.

Липозомите са сферични везикули, характеризиращи се с фосфолипиден двуслой с водниста вътрешна кухина. Структурно неговите компоненти са фосфолипиди или амфипатични молекули, вградени със стероли (като холестерол), за да повлияят на пропускливостта на мембраната.

Терапевтичното приложение, чрез липозоми променя профила на биоразпределение и подобрява терапевтичното действие на различни вещества.
Предимствата от използването на тази методология са разнообразни и включват:

    По-голяма ефикасност и терапевтичен / индекс на абсорбция.
    По-голяма стабилност, чрез капсулиране.
    Те са нетоксични, гъвкави, биосъвместими, напълно биоразградими и неимуногенни, независимо дали се прилагат от системно или несистемно.
    Намалява токсичността на капсулираните агенти.
    Намалява излагането на възможни вредни / токсични ефекти върху чувствителните тъкани.
    Избягват страничния ефект.
    Те са гъвкави със специфични свързващи вещества, което Ви позволява да постигнете конкретни цели.

Липозомите са най-често срещаните и най-добре изследвани наноносители за терапевтично доставяне.Изпрати запитване за този продукт
НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ: Вземайте 1мл на ден с вода или сок. Дневна доза = 1мл.
СЪСТАВКИ: Пречистена вода; подсладител: ксилитол; eмулгатори; лецитин(слънчоглед) не ГМО; oвлажнител (глицерол); консервант: калиев сорбат; Витамин В12 (хидроксикобаламин); ароматизатор: ванилия и кайсия; антиоксидант: Витамин Е (D-алфа токоферол).

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

Свързани продукти