CERVELL – СЕРВЕЛ – 30АМПУЛИ – ДОЗИ В ОПАКОВКА 30


СЕРВЕЛ

ОСНОВНИ ПОКАЗАНИЯ: Синдром на Burnout . Като адаптоген в когнитивните и физически показатели намаляващо с умората и / или слабостта придружени от астения.
други показанияПри третиране на симптоми на психически и физически стрес; изтощение, раздразнителност, депресия и синдром на хронична болка.

нежелани ефектиСтомашно-чревни разстройства, като гадене, повръщане, диария или запек. В редки случаи и/или предозиране, могат да се появят ксеростомия, главоболие, замаяност, назална конгестия, безсъние, анорексия или хипорексия. Всички тези симптоми изчезват спонтанно при спиране на терапията.
противопоказания: Не са описани специфични противопоказания, но трябва да се обърне специално внимание на „Предпазни мерки при Употреба и Предупреждения“ и „Взаимодействия с Медикаменти“.

подробно опосание на продукта
От обединението на традиционните знания, Аюрведичната Медицина и традиционната Китайска Медицина се ражда Cervell, който обединява съставки имащи за цел да отстранят недостатъците от основните хранителни дефицити за правилното функциониране на мозъка(L-таурин, холин, глюкуронолактон, L-теанин, цитидин-5-фосфат и биотин) с различни съединения ноотропни и адаптогенни (Брахми, Родиола, Сибирски Женшен, Билка от Парагвай или Мате, Розмарин и Овес) с признато невропротективно действие, антиоксиданти, тонизиращи на нервната функция с физическа и когнитивна активност за подхранване и стимулиране на тялото и ума. Доказано е, че комбинацията от Сибирски Женшен и Таурин значително подобрява симптомите на синдром на Burnout(синдром на професионално изчерпване). Както и, че комбинацията от Родиола и Сибирски Женшен, подобрява вниманието и увеличава скоростта и прецизността при сложни когнитивни задачи, намалявайки процента грешки и подобрявайки строгостта и качеството на когнитивната работа, особено в стресова среда, без да показва неблагоприятни ефекти.
сервел съдържа
L-таурин: Тауринът е най-разпространената аминокиселина в мозъка и мускулно-скелетната и сърдечната тъкан, която е отговорна за приноса към различни клетъчни процеси, като невромоделация, невротрансмисия и регулиране на зависимите от калция функции, като същевременно действа, като осмолит поддържащ целостта на структурата на клетъчната мембрана, която също служи, като невропротективен агент. Той е потенциално способен да възстанови ендогенните нива на антиоксиданти, като ефектът му се демонстрира в различни клетъчни типове, като неврони, чернодробни клетки и сърдечна тъкан. Днес има различни клинични проучвания върху патологии, като диабет, сърдечно-съдови заболявания и неврологични разст ройства, поради което е особено полезен, като потенциално терапевтично средство при различни невродегенеративни заболявания; инсулт, болест на Алцхаймер и болест на Хънтингтън със съпътстващи сърдечни заболявания и липотоксичност.
Bacopa monnieri: Първоначално описана, като medhya rasayana през 6 век след Христа. в различни свещени текстове. Използвала се е за облекчаване на когнитивните дефицити и подобряване на интелекта и се предполага, че се е приемала от ведически мъдреци, за да помогне да запомнят дългите свещени писания и химни. Разговорно наречен Брахми, растението на знанието или на върховната реалност, по отношение на бога създател Брахма. Растението редовно присъства в различни аюрведични препарати за когнитивна дисфункция. Противно на действието на обичайните, потенциално адитивни и силни психостимуланти, Bacopa изглежда захранва невроните, вместо да ги изчерпва действие, съвместимо с употребата му от предците в Аюрведичната Медицина. Сред основните ноотропни съставки (бакозиди), са идентифицирани също сапонини (бакопазиди I-XII), алкалоиди(брамин, никотин и херпестин), d-манитол, апигенин, херсапонин, мониеразиди I-III, кукурбитацини и плантанозиди В. Това растение е широко проучвано и се препоръчва използването му при лечение на тревожност, разстройства на настроението, хиперактивност (ADHD), епилепсия и други невродегенеративни разстройства, но също така и като подобрител на обучението, паметта и интелекта, като потенциален агент в защита срещу невродегенерацията, свързана със стареенето. Показва огромен потенциал за подобряване на когнитивните разстройства, както и при моделиране на невротрансмитери и невротрофини, профилактичното намаляване на окислителните увреждания и когнитивно усилване. Считано е за един от основните ноотропни фитотерапевтични разтения, особено когато се използва в синергия с други признати такива агенти, като може да бъде потенциално полезно при третирането на сърдечносъдови и неврокогнитивни нарушения свързани със стареенето; намалява тревожността, депресията и сърдечната честота.
Rhodiola rosea: Растението няма почти никакви неблагоприятни ефекти и може да бъде от полза за физическото и психологическото състояние и при определени психични ситуации. Неговото антидепресантно действие, подобно на това на сертралин, има по-благоприятно съотношение полза / риск при лица с лека депресия и приемът му позволява значително намаляване на нивата на тревожност, стрес, гняв, объркване и депресия след 14 дни прием, както и значително подобрение на общото настроение, без промени в когнитивните функции.
Eleutherococcus senticosus: Сибирският женшен е сред найпопулярните добавки, използвани като адаптоген, оказващо съпротива на ефектите от стреса. Той се използва в традиционната Китайска Медицина повече от 4000 години и съдържа сложни и изключително разнообразни активни съставки, като физиологичната му активност се дължи главно на елеутерозидите предвид адаптогенното му действие. В неговия растителен тотум откриваме също сезамин, ситостерол, хедарасапонин В, изофраксидин, както и различни флавоноиди и хидроксицинамати, които го правят тонизиращ, редуциращ стреса, имуностимулиращ и антидепресант, особено полезни за подобряване на физическото състояние и при възстановяване след боледуване. Приемът на Сибирски Женшен е ефективен за намаляване на умерените симптоми на хронична умора и показва, че ефек тивно подобрява умствената и социална функции, без да променя сърдечната дейност или да има неблагоприятни ефекти.
Ilex paraguariensis: Известна като Herb Mate, е растение родено в субтропичните райони на Южна Америка, Бразилия, северно от Аржентина, Парагвай и Уругвай. Съставките му включват полифенолни съединения, като флавоноиди(кверцетин и рутин) и фенолни киселини (кофеинова и хлорогенна), кофеин и сапонини. Едни фармакологичните му дейности са антиоксидантна и защитна активност срещу увреждане на ДНК, вазодилататор, инхибиране на гликирането и атеросклероза, подобряване на глюкозния толеранс и инсулинова резистентност, както и противовъзпалителни, химиопрофилактични, термогенни и про- тиво-затлъстяващи ефекти. Подобрява познанието и стимулира паметта, а също така може да бъде потенциален антидепресант и невропротективен агент, без да променя моноаминооксидазите (МАО); особено полезен в случаи на физическа и психическа астения.
Холин: Холинът е основен компонент на различни клетъчни сигнални молекули. В същото време и тъй като е предшественик на един от най-важните невротрансмитери (ацетилхолин), той е от съществено значение за нервния импулс, мускулния контрол, циркадния ритъм, паметта и много други невронални функции и стимулира синтеза и освобождаването на невротрансмитери, получени от тирозин (катехоламини, като адреналин, норепинефрин и допамин). Използва се при чернодробни заболявания, включително хроничен хепатит и цироза, но се влкючва и в спортната диета за повишаване на устойчивостта, намаляване на умората и увеличаване на мускулния растеж, при депресия, загуба на памет, болест на Алцхаймер и деменция, болест на Хънтингтън, Болест на Турет, церебрална атаксия, при някои конвулсивни състояния и шизофрения.
Avena sativa: Овесът се култивира повече от 5000 години и е един от най-важните насаждения в света. Пълният екстракт от овес съдържа ценен и високо хранителен модел с разтворими фибри, способни да се абсорбират за кръвообращението (B-глюкани), протеини, ненаситени мастни киселини, витамини (особено Е и В комплекс), микроелементи (като цинк, селен, магнезий, желязо, мед, калий и манган) и различни фитохимикали, които придават антиоксидантна, кадиопротективна и антинеопластич на активност. Традиционно се използва при безсъние, безпокойство и стрес поради високата си хранителна стойност. Особено полезен в случаи на възстановяване с компрометиране на храносмилателната система. Днес е признато, че тази трева има оптимален баланс на незаменими мастни киселини, които са свързани с дълголетието и доброто здраве. Също представя един от най-добрите аминокиселинни профили сред всички зърнени култури Съставките му предпазват от хронични заболявания, улесняват оптималното функциониране на тялото, нама ляват гликемичния индекс, като същевременно поддър- жат палатабилида, поради което са много полезни за намаляване на постпрандиалната гликемия, представяйки силно влияние не само върху инсулиновите и гликемичните реакции, но и хормонални на чревно ниво. Той има висок антиоксидантен капацитет, чрез увелича ване на серумните нива на глутатион, увеличава скоростта на разработване на задачите, намалява грешките и подобрява производителността и подобрява паметта, пот върждавайки положителния си ефект върху когнитивните способности, като е особено полезен в борбата с процеса на стареене.
Glucuronolactona: Глюкуронолактонът, наричан още DGL, 6-лактон или D-глюкуронова киселина, е метаболит на тяло то. Това водоразтворимо кристално съединение е използвано, като компонент на различни енергийни и стимулиращи напитки, доказвайки, че увеличава енергията, минимизира сънливостта, подобрява вниманието и времето за реакция, умствената бдителност и настроение, особено когато се комбинира с Таурин. Органично синтезиран в черния дроб от глюкоза, той е отгово рен за синтеза на гликоген и участва директно в детоксикацият на черния дроб, чрез глюкурониране, процес действащ като стимулант и улесняващ елиминирането на токсините. Това ендогенно вещество се произвежда в малки количества от организма, като добавките могат да насърчават естествените защитни механизми и елиминирането на канцерогени и да намаляват техните ефекти.
L-Theanine: Аминокиселината Theanine е открита, като една от съставките, който придават вкус на Зеления Чай и е характерна за компонентите му. Биологично, упражнява редуциращо действие на системното налягане, като оказва релаксиращ и потискащ ефект върху стимулиращото действие на кофеина. Предотвратява когнитивния спад, свързан със стареенето и невроналната плътност в хипокампуса (CA1 и CA3), като същевременно запазва серотонергичната инервация на хипокампала; има невротрофични ефекти, намалява невротоксичността на стриатума и защитава митохондриалния комплекс IVII.

Rosmarinus officinalis: Розмаринът е едно от найинтересните лечебни растения, известен със своите обещаващи приложения. Традиционно използван при диспептични заболявания, ревматизъм и проблеми с кръвообращението, той е богат на различни фитохимикали, съдържащи етерично масло, терпеноиди, флавоноиди и алкалоиди, които допринасят за неговата биологична активност и действат синергично. Екстрактите му имат признати фармакологични свойства, като анти-стареене, хепатопротективно, антибактериално, антитромботично, антиулцерогенно, антионкологично, диуретично, антидиабетно, антиоксидантно, антиноцицептивно и противовъзпалително, както и антидепресантно действие. От друга страна, биоактивните съединения проявяват силна антиоксидантна активност, намаляват липидната пероксидация в сърцето и мозъка (кортекс и хипокампус), инхибират производството на ROS видове и потискат възпалителния отговор, а също така има индикации, че могат да предотвратят патологии, произтичащи от ангиогенезата и атеросклерозата. Признат със способността си да преминава през кръвно-мозъчната бариера и да увеличава периферната циркулация, той подобрява когнитивния дефицит и моделира калциевите канали, придавайки анксиолитичен и невропротективен ефект, като е особено полезен при неврологични състояния, като болестта на Алцхаймер и Паркинсон, намаляване на мозъчното възпаление, формиране на β-амилоид и полимеризация Неговите психоактивни действия са сложни, увеличават се мозъчните вълни α в покой , свързани с почивката, а по време на изпълнение на задачи моделира тези вълни, намалявайки ги в случай на стимул, като тези действия са свързани с подобряване на производителността, без да възникват поведенчески промени и може да се използва и като профилактика на увреждания от възрастта. Има невропротективен и хепатопротективен ефект, дължащ се на инхибиране на липидната пероксидация и антиоксидантна активност, като е силно бионаличен и в състояние да намали нивата на невротрансмитерите, като се намесва в техните основните прекурсори и по този начин да повлияе върху познанието и да се свърже с рецептори и транспортери, участващи в невротрансмисията, чрез глутамат и γ-аминомаслена киселина (GABA), които участват в процесите на изпълнение на вниманието. Особено полезна при когнитивни разстройства, намалявайки тревожността и приемайки се за безопасна и добре толерирана.

Цитидин-5-фосфат: Цитидин е нуклеозиден компонент на РНК, който предизвиква терапевтичен ефект, чрез регулиране на дисфункционални цикли на невроглията. Пиримидините влияят върху метаболизма на мозъчния фосфолипид, синтеза на катехоламини и митохондриалната функция, всички те вече са свързани с патофи- зиологията на биполярния депресивен синдром. Също се свързва с подобряване на симптомите на депресия, което е особено полезно при условия с намалени нива на глутамат / глутамин, като е в състояние да стимулира синтеза на фосфатиди в мозъка, без да влияе върху синтеза / освобождаването на ацетилхолин и неговия ензим цитидин-дезаминаза, от съществено значение за хемостазата на чревната флора.
Биотин: Обикновено наричан витамин B7 и известен преди, като коензим R или витамин H, той е част от групата на витамините от B-Комплекс, отговорен за превръщането на въглехидратите в глюкоза, използвани по-късно за производ ство на енергия, в същото време помага метаболизма на мазнини и протеини, които са от съществено значение за правилното функциониране на нервната система. Тъй като е водоразтворим, тялото не го съхранява, но може да се произведе в червата от определени бактерии или да се допълни. Служи, като кофактор за пет карбоксилази, участващи в различни метаболитни реакции, от синтеза на мастни киселини, глюкогенезата и в катаболизма на някои мазнини и аминокиселини, както и играе роля в регулирането на експресията на онкоген на клетъчно ниво, втори c GMP пратеник; особено полезен е при невропатии, показващи значително подобрение в парестезията, неспокойни крака и двигателни затруднения.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Дневна доза: 1ампула

Дози в опаковка: 30


в  Дневна доза

L-Tаурин

500mg*

Bacopa monnieri (сух екстр. 5:1)

300mg*

Rhodiola rosea (сух екстр. 5:1)

300mg*

Eleutherococcus senticosus (течен екстр 1:3)

300mg*

Ilex paraguariensis (течен екстр 1:3)

250mg*

Холин

200mg*

Rosmarinus officinalis (течен екстр. 1:3)

200mg*

Avena sativa1

200mg*

Глюкоронолактон

100mg*

L-Tеанин

50mg*

Цитидин 5-фосфат

5mg*

Биотин

100μg (200% РКП)

* РКП – Референтно количество за прием не е установено

. 1 Интегрален екстракт, озаглавен в хидроксицинамични киселини, от които> 5% ферулова киселина.

Внимание/Важно: Хранителните добавки не трябва да се използват, като заместители на балансираната диета. Дневната доза не трябва да се превишава. Не се препоръчва да приемате този продукт в случай на бременност или кърмене. Не се препоръчва в случай на свръхчувствителност или алергия към някой от компонентите на състава. Не се препоръчва при деца под 11 години. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитено от слънчева светлина. Съдържа подсладител. Натурален продукт подлежи на депозиране, разклатете добре преди употреба. 
 Изпрати запитване за този продукт
НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ: Вземете 1 ампула, 30 мин. преди закуска, в половин чаша вода. Дневна доза ⬄ 1ампула (10ml.)
СЪСТАВ: Пречистена вода, L-Таурин; Bacopa monnieri; Rhodiola rosea; Eleutherococcus senticosus; Ilex paraguariensis; Холин; Rosmarinus officinalis; Avena sativa; Глюкоронолактон; антиоксидант: L-аскорбинова киселина; стабилизатор: ксантанова гума; L-Tеанин; консервант: калиев сорбат и натриев бензоат; подсладител: екстракт от Стевия (0,01%)(гликозиди от стевиол); Цитидин; аромат; Биотин.
НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ: Стомашно-чревни разстройства, като гадене, повръщане, диария или запек. В редки случаи и/или предозиране,могат да се появят ксеростомия, главоболие, замаяност, назална конгестия, безсъние, анорексия или хипорексия. Всички тези симптоми изчезват спонтанно при спиране на терапията.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

Тагове: Стомашно-чревни разстройства, като гадене, повръщане, диария, запек, ксеростомия, главоболие, замаяност, назална конгестия, безсъние, анорексия или хипорексия,