PROBIOTIC 5 – ПРОБИОТИК 5 – 60капс. – ДОЗИ В ОПАКОВКА 30


ПРОБИОТИК 5

ОСНОВНИ ПОКАЗАНИЯ: Непоносимост към лактоза, диария (вирусен произход, на пътника и свързана с антибиотична терапия), пептична язва и инфекция с Хеликобактер пилори, стимулация на имунната система, синдром на възпалено дебело черво, псевдомембранозен колит, синдром на системен възпалителен отговор, възстановяване на чревната микробиота (след антибиотична терапия, радиотерапия или химиотерапия), като имуномодулатор (специално при синдром на хронична умора, фибромиалгия, синдром на Уилис-Екбом, нарушения от аутистичен спектър (ASD), шизофрения, промени в настроението (депресия, тревожни разстройства), автоимунни дегенеративни и невродегенеративни нарушения) и в превенцията и лечението на дегенеративни и невродегенеративни нарушения) и в превенцията и лечението на атопична кожа.

ДРУГИ ПОКАЗАНИЯПри запек, като помощно средство при антиалергични и противогъбични терапии, профилактика на рак на дебелото черво, асма, аутизъм, целиакия, колит, диабет, екзема, сърдечни нарушения, намален метаболизъм на хранителната асимилация, множествена склероза, затлъстяване, намалена чревна пропускливост.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Не са описани специфични противопоказания, все пак трябва да се обърне внимание на«Предпазни мерки при употреба и Предупреждения»« Лекарствени взаимодействия »

ПРОБИОТИК5 съдържа

Bacillus coagulans: Вид бактерии, подобни на и други полезни пробиотици. Обикновено се използва при епизоди на диария включително инфекциозни видове, като тези причинени от антибиотична терапия, ротавирус при деца и диария на пътника. Прилага се също при храносмилателни проблеми и синдром на раздразнено черво (IBS Irritable bowel syndrome), възпалително заболяване на червата(IBD Inflammatory bowel disease, на Крон и язвен колит), псевдомембранозен колит (colitis Clostridium difficile), в свръх растеж на патогенни микробни щамове, свързани със синдром на късо черво (SBS) и при инфекции произхож дащи отстомашна язва, свързана с Helicobacter pylori. Същото време се използва и за превенция на респираторни инфекции, както и за стимулиране на имунната система, превенция на онкологични заболявания(предотвратява образуването на канцерогенни агенти) и е използван, като добавка във ваксини, за подобряване на тяхната ефективност.

Lactobacillus:Има няколко вида Lactobacillus , които са считани за "приятелски" бактерии, обитаващи храносмилателния, пикочния и гениталния тракт, без да причиняват патология. Използват се при третиране и превенция на диария (включвайки и от инфекциозен тип, като ротавирус и диария на пътника), както и при превенция и третиране на диария в следствие от антибиотична терапия. Също се прилагат при хранителни проблеми, синдром на раздразнено черво, бебешки колит, болест на Крон, възпалително състояние на червата, некротизиращ ентероколит при недоносените, инфекции с H. pylori, инфекции на пикочните пътища, вагинални инфекции от дрожди, превенция на настинки и респираторни инфекции (особено придеца на възраст за детската градина), развито е използването им за превенция на инфекциозни болести при вентилирани пациенти. Също се използват при кожни състояния като мехури, причинени от температура, афти, екземи (като алергичен дерматит) и акне. Използването им показа също, че са потенциално полезни при хиперхолестеролемия, непоносимост къмлактоза, лаймска болест, уртикария и стимулиране на имунната система, понякога се използват в супозитории и овули за лечение на вагинални инфекции и UTI.

Bifidobacterium: Група бактерии, които обикновено живеят в чревния тракт. Използват се при различни чревни състояния, включително превенция на диария при кърмачета и деца, както и диария на пътника. Приемането им може да се използва за реконструиране на чревната микробиота след антибиотична терапия, лъчетерапия, химиотерапия, диария, т. н. проктоколектомия, в превенция и лечение на некротизиращ ентероколит на новороденото (особено ако е преждевременно), при кожни състояния, като атопична екзема, кандидоза, настинка и грип за намаляване на грипните симптоми на деца на възраст за детска градина, мастит, хепатит, непоносимост към лактоза, инфекциозен паротит (заушка), лаймска болест, както и хипохолестеролемичен агент и стимулатор на имунната система.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Дневна доза: 2 капсули1

Дози в опаковка: 30

110 Билиона активни бактерии

за Дневна доза

Bacillus coagulans

100mg*

Lactobacillus rhamnosus

80mg*

Lactobacillus acidophilus

80mg*

Bifidobacterium Bifidum

80mg*

Bifidobacterium animalis subsp. lactis

80mg*

* РКП – Референтно количество за прием не е установено

Внимание/Важно: Хранителните добавки не трябва да се използват, като заместители на балансираната диета. Дневната доза не трябва да се превишава. Не се препоръчва да приемате този продукт в случай на бременност или кърмене. Не се препоръчва в случай на свръхчувствителност или алергия към някой от компонентите на състава. Не се препоръчва при деца под 3 години. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитено от слънчева светлина.Изпрати запитване за този продукт
НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ: Вземайте 2 капсули на ден, 15 минути преди храненията. Дневна доза ⬄ 2 капсули
Състав: Bacillus coagulans; Lactobacillus rhamnosus; Lactobacillus acidophilus; Bifidobacterium bifidum; Bifidobacterium animalis subsp. lactis; хидроксипропилметилцелулоза (растителна капсула).
НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ За Norwegian Scientific Committee for Food Safety бяха намерени (на теория) 4 типа възможни вторични ефекти, като системни инфекции, вредни метаболитни действия, имунна свръхстимулация при податливи индивиди и трансфер на генетична инфор- мация (като резистенция например) на други бактерии не представени с база значител- ни научни изследвания, специално при щамовете на Lactobacillus и Bifidobacterium. Така, освен обичайните стомашно-чревни смущения, не се очакват странични ефекти.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

Тагове: При запек, като помощно средство при антиалергични и противогъбични терапии, профилактика на рак на дебелото черво, асма, аутизъм, целиакия, колит, диабет, екзема, сърдечни нарушения, намален метаболизъм на хранителната асимилация, множествена склероза, затлъстяване, намалена чревна пропускливост.