Omega-3 MAX POWER - ОМЕГА 3 - 60 перли ДОЗИ В ОПАКОВКА 30


  • Производител:
    МАРКА VEGAFARMA
  • SKU:
    560 04932 0059 5
  • Наличност:
    В наличност

  • 39.90лв.

OMEGA-3 MaxPower  


съдържа  EPA 700mg  и DHA 500mg  в 2000mg рибено масло за дневна доза


ОСНОВНИ ПОКАЗАНИЯ
Хипертриглицеридемия, сърдечно-съдови заболявания и хипертония, превенция на обструкцията след ангиопластика, неалкохолен стеатохепатит, чернодробна стеатоза, неалкохолно мастно чернодробно заболяване (DHGNA).
 
ДРУГИ ПОКАЗАНИЯ
При адювантно лечение на ендометриоза, високо кръвно налягане или бъбречно увреждане получено от циклоспорини, диспраксия (болестта на несръчните деца), дисменорея (болезнена менструация) и предменструален синдром (ПМС), сърдечна недостатъчност и коронарна трансплантация, хиперхолестеролемия получени от ХИВ / СПИН или след бъбречна трансплантация, IgA нефропатия, остеопороза, псориазис, ревматоиден артрит.

Рибено масло: трите основни омега-3 мастни киселини са алфа-линоленова киселина (ALA), ейкозапентаенова киселина (EPA) и киселина докозахексаенова (DHA). Те са важни за различни органични функции, включително мускулна активност, коагулация на кръвта, храносмилане, плодовитост и клетъчно делене и растеж.

DHA е важна за развитието и функционирането на мозъка и ALA е есенциална мастна киселина.
Рибените масла осигуряват различни ползи приемани като добавка особено, когато съотношението Омега_3:Омега _6 в тялото е почти равно. Тъй като западната диета е твърде богата на Омега_6 (червено месо, яйца, соя, слънчогледово масло и палмово масло, между други), приемането на Омега _3 води до регулиране на този баланс (човешкият организъм не може да произвежда Омега_3).
Съотношението 1: 1 от Омега_3:Омега _6 е свързано с намаляване на риска от;
                              • разрушаване на артериалното и липидното здраве,
                              • натрупване на атеромични плаки, които също могат да намалят риска от
                              • диабет (и други метаболитни синдроми) и
                              • различни форми на онкологични заболявания (включително рак на гърдата).
EPA е полиненаситена мастна киселина (PUFA's), която действа, като предшественик на различни ейкозаноиди, като простагландини Е3 (PGE3) - които инхибират агрегацията на тромбоцитите), тромбоксани A3 (TXA3) и левкотриени В5 (LTB5).

DHA е Омега-3 полиненаситена мастна киселина, която е първичен компонент от структурата на човешкия мозък, мозъчната кора и ретината.  Тя е много важна за фосфолипидите на мозъка и ретината и е предложена, като релевантно в превенцията и лечението на болестта на Алцхаймер. DHA е мастната киселина Омега-3 , която представлява близо 40%  от  PUFAs в мозъка и 60% от PUFAs в ретината, както и изграждаща 50% от теглото на плазмата на невронната мембрана. Контролът на апоптозата зависи от фосфатидилсеринa, а  ниските нива на DHA намаляват  PS на невронната клетка и увеличават клетъчната смърт, като може да се потвърди, че дефицитът на DHA е свързан с намаляване на познавателната способност.

Витамин Е (D-алфа-токоферол): D -алфа- токоферолът е мощен "уличен метач" , който инхибира без конкуренция, действието на циклооксигеназата в различни тъкани, като по този начин намалява производството на простагландини. Също така инхибира ангиогенезата и туморалната латентностv, чрез подтискане на транскрипцията на ген на съдов ендотелен растежен фактор (VEGF).
Алфа-токоферолът традиционно се признава за най-активната форма на Витамин Е при хората и е мощен биологичен антиоксидант, като се смята, че е важен за защита на клетките срещу увреждане причинено от оксидативен стрес, в регулирането на имунната система, в поддържането на целостта на ендотелната клетка и в нормалния баланс на коагулацията. Предпазва от сърдечно-съдови заболявания и някои форми на рак и също така демонстрира подобряване на имунната система

           

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Дневна доза: 2 капсули

Дози в опаковка: 30


в Дневна доза

Олио от риба

(EPA 700mg; DHA 500mg)

2000mg*

Витамин E (D-алфа-токоферол)

15mg (125%РКП) 

* РКП – Референтно количество за прием не е установено 


Внимание: Хранителните добавки не трябва да се използват, като заместители на балансираната диета. Дневната доза не трябва да се превишава. Не се препоръчва да приемате този продукт в случай на бременност или кърмене. Не се препоръчва в случай на свръхчувствителност или алергия към някой от компонентите на състава. Не се препоръчва при деца под 3 години. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитено от слънчева светлина. Съдържа РИБА.      
Изпрати запитване за този продукт
НАЧИН НА ПРИЕМАНЕ: 2 капсули на ден с вода, по време на хранене. Дневна доза <=> 2 капсули
СЪСТАВ: Олио от риба; желатин и глицерин USP (мека капсула); Витамин E (D-алфа-токоферол); антиоксидант: Vitaheess E*. *Vitaheess Това е смес от антиоксиданти, съставена от екстракт, богат на естествени токофероли (E-306), аскорбил палмитат(E-304i), и пропил галат(E-310).
НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ Обикновено се понася добре въпреки, че могат да настъпят стомашно-чревни промени като; газове, халитоза, диспепсия или диария. Докладвани са редки случаи на епистаксис или кожен обрив.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

Тагове: Хипертриглицеридемия, сърдечно-съдови заболявания и хипертония, превенция на обструкцията след ангиопластика, неалкохолен стеатохепатит, чернодробна стеатоза, неалкохолно мастно чернодробно заболяване (DHGNA).

Свързани продукти