Озонотерапия и Естетична Медицина

ПОДМЛАДЯВАНЕ НА ЛИЦЕТО И ПЛАЗМА, БОГАТА НА РАСТЕЖНИ ФАКТОРИ - PRGF

Тази терапия се състои в прилагането на плазма, богата на растежни фактори (PRGF) в областите на лицето, които искаме да третираме.

Интрадермалното приложение на богата на тромбоцити плазма действа като стимул при образуването на колаген тип I, постигайки забележими клинични промени на кожата:

  • Увеличава дебелината на кожата
  • Подобрява еластичността на кожата
  • Подобрява дермалната васкуларизация
  • Подобрява гладкостта и жизнеността на кожата

Техниката за получаване на плазма, богата на растежни фактори, се основава на извличане на малко количество кръв и, чрез контролиран процес на центрофугиране кръвните съставки се разделят, като се пристъпва към получаване на фракция от плазмата, най-богата на растежни фактори, която след последващото им активиране ще се приложи върху кожата на лицето, шията и деколтето  стимулирайки регенерацията на тъканите.

След прилагане, чрез микроинжекции с много фини игли, на плазма богата на растежни фактори, се нанася маска с озонирана вода, която ще осигури приятно усещане за благополучие и ще помогне за намаляване на малкото възпаление, което естествено се появява след прилагането на PRGF.

Следващият етап е прилагането, като серум,  плазмата "бедна" на PRGF, която сме изхвърлили за инфилтрация и която, използвайки я като маска, поради стимулиращите си ефекти върху дермалните фибробласти, ще осигури "плюс" от блясък към лицето.

Ефектите обикновено са видими след първото приложение и са кумулативни.

Тази терапия е специално разработена за всички онези хора, които искат да забавят ефектите от стареенето, без да внасят чужди елементи в тялото си.

PRGF, получен от собствената им кръв, ще им помогне да поддържат млада кожа за по-дълго време.

INSTITUT CATALÀ D’OZONOTERÀPIA