Озонотерапия при Язви и Забавено Зарастване

В случаите на забавено заздравяване, независимо от етиологията (причината), лечението ще бъде локално (местно).

Необходимо е да се създаде затворена система, която се постига с помощта на тефлонова торба, камбана или вакуум цилиндър.

Продължителността на всяка процедура е 20-30 минути, а броят им, ще зависи от размера и вида на лезията. Честотата, с която се практикуват сесиите, варира между 1 или 2 седмично.

Тази форма на лечение е добре толерирана от пациентите. Локалното приложение на озон не е никак болезнено. Озонът също така извършва естествено химическо обезболяване на олющените тъкани, като не се изискват агресивни методи.

Още от първата сесия се забелязват ползите от лечението. Освен това се извършва фотографски контрол на лезията и измерване с помощта на шаблон, за да може да се оцени еволюцията и намаляването на размера на лезиите по напълно обективен начин.


След лечение с локален озон се извършва лечение според вида на нараняването, което пациентът представя.

В случаите, при които снабдяването с кислород е намалено, може да се комбинира с автохемотерапия (автохемотрансфузия или орално приемане на мулекулно-микрокапсулиран  озон), за да се постигне по-бърз ефект.

Какво представляват язвите и какво е забавено зарастване?

Пост-травматични наранявания: Рани, причинени от падания, инциденти и др.

Следоперативни рани: шевове след операции, които по различни причини не зарастват добре

Язви поради нарушения в кръвообращението:

  • Венозни язви: Предната част на глезена и долната част на крака са обичайните места за варикозни язви. Обикновено са плитки лезии и ако не са инфектирани не причиняват много интензивна болка, за разлика от тромбофлебитичните язви, които обикновено са дълбоки и  болезнени.
  • Артериални и диабетни язви:  Атеросклерозата може напълно да запуши терминална артерия, което води до появата на язва, която обикновено се намира на пръстите на краката. Локализираните язви на крака понякога са резултат от лека локална травма (напр. одраскване на крака). Тези наранявания могат да бъдат много болезнени.

Декубитални язви:  обикновено се появяват при дълго лежащи пациенти. Язвите се появяват поради натиск в определена област, понякога се влошават от фактори като уринарна инконтиненция или трудната промяна на позицията на пациента. Тези язви обикновено се появяват по петите на краката и на сакралното ниво (задните части).

Диабетно стъпало: Диабетното стъпало е особено предразположено към развитие на диабетни усложнения под формата на съдово заболяване и невропатия. Нарушенията могат да варират от нарушения на ноктите и образуване на калус до язви, инфекции на ноктите и гангрена с последваща опасност от ампутация.


INSTITUT CATALÀ D’OZONOTERÀPIA


Подходяща комбинация от Козметика и Хранителни Добавки


  • Перорално Ви препоръчваме хранителната добавка на АКТИВОЗОН - ПРЕМИУМ60 с молекулно-микрокапсулиран озон, който ще увеличи кръвообращението и ще достави кислород и хранителни вещества до раната. Като допълнение Ви препоръчваме и минералите и олигоелементите на морската вода Кинтон Хипертоник на Кинтон.

Комбинацията от продукти ще доведе до цялостно подобрение на организма ( енергия, подвижност, концентрация)


Консултация с ЛЕКАР МЕДИКОЗОН