Озонотерапия и Уелнес


Озонотерапията не е запазена само за хора с различни патологии, а може да бъде от голям интерес за здрави хора, които искат да поддържат здраво тяло и добро качество на живот, да се възстановят по-бързо от нараняване или заболяване, което вече е излекувано, да неутрализират токсичните ефекти на тютюн, алкохол и дроги, и други замърсители на околната среда или просто де се чувстват по-добре.

Терапията с озон също е показна, когато искаме да подобрим реакцията на тялото си към естествените процеси на стареене и нуждата от енергия.

Действието на Озонотерапията се основава на способността й да стимулира антиоксидантните ензимни системи на организма и да подобрява снабдяването с кислород на нивото на всички клетки на нашето тяло.

Ползите ще бъдат получени, както в краткосрочен, така и в средносрочен план, тъй като повишава защитните сили на организма, подобрява качеството на съня, усещането за благополучие и намалява чувството на умора.

За постигането на тази цел, терапията се извършва с автохемотрансфузия или орално приемане на галенична формула с мулекулно-микрокапсулиран озон.

При автохемотрансфузия  ще бъдат извлечени между 100 и 150 cc кръв, която ще бъде озонирана и прелята отново на пациента през същата затворена и асептична верига.
Продължителността на такава сесия е приблизително 30 минути. Не е необходима подготовка преди терапията.
Пациентът може да възобнови нормалния си живот веднага след приключването ѝ.

При приемане на мулекулно-микрокапсулиран озон се приема орално, галенична озонирана формула, по една ампула сутрин с вода преди хранене, препоръчително в продължение на три месеца.

Резултатите са:
  • Силен антиоксидантен ефект.
  • Добра циркулация и микроциркулация на кръвта.
  • По-добра усвояемост на нутриенти.
  • Повече енергия.
  • По-добра концентрация.
  • По-висок праг на издръжливост при натоварване (психическо и физическо) и бързо възстановяване (от изключително значение при спортисти) и др….